نحوه دوخت لباس روحانیت
نحوه دوخت لباس روحانیت مساله ی مهمی است که میتواند به طلاب گرامی برای انتخاب لباس مناسب کمک شایانی بکند.به طور کلی در تولید لباده، قبا و عبا از سه روش دوخت استفاده میشود. این سه روش دوخت، شامل دوخت معمولی، دوخت سفارشی و دوخت شخصی میشود که در این مقاله ما به شرح هر یک از انواع دوخت و بررسی نقاط قوت و ضعف هر کدام میپردازیم.
انواع نحوه دوخت
هر دو دوخت معمولی و دوخت سفارشی در تیراژ بالا (حداقل ده عدد) تولید میشوند که در ادامه به تفاوت های این دو بیشتر خواهیم پرداخت. دوخت شخصی به دوختی گفته میشود که یک شخص به صورت تکی برای خود سفارش میدهد که به مراتب هزینه بالاتری نسبت به دو نحوه دوخت قبلی دارد. در این نوع دوخت پارچه، آستر و … توسط خود مشتری خریداری میشود و خیاط فقط اجرت دوخت دریافت میکند، از همین رو ما در ادامه به بررسی بیشتر دوخت معمولی و دوخت سفارشی میپردازیم.
و اما بپردازیم به مبحث اصلی مقاله، خرید محصول با دوخت سفارشی به صرفه تر است یا با دوخت معمولی؟
تفاوت دوخت سفارشی و دوخت معمولی در تولید لباده
در تولید قبا و لباده به طور میانگین 2/5 متر پارچه، 1/5 پارچه آستری و به ترتیب 1 و 5 لایه پارچه کتان که به لایه لب نارنجی معروف است، استفاده میشود که الگوی دوخت قبا اینگونه است همچنین از پارچه آستری در لایه داخلی و از لایه کتان در قسمت جلویی قبا و لباده استفاده میشود.
پارچه ای برای آستر مناسب است که دو قابلیت شست و شو و آتو پذیری را داشته باشد به همین دلیل از دو نوع پارچه تترون ساده و تترون بروجرد در تولید لایه داخلی لباس استفاده میشود. لازم به ذکر است در دوخت معمولی از پارچه آستری تترون ساده و در دوخت سفارشی لباده از پارچه آستری تترون بروجرد استفاده میشود. تترون بروجرد شامل 40 درصد نخ و 60 درصد مواد میباشد ولی تترون ساده از درصد نخ کمتری تشکیل شده است، همین امر باعث شده است تترون بروجرود نرمی و لطافت بیشتری نسبت به تترون ساده داشته باشد.
هنگام دوخت در دوخت سفارشی، خیاط با دقت بیشتری کار میکند که همین امر باعث میشود کیفیت دوخت سفارشی به مراتب از دوخت معمولی بیشتر باشد. در دوخت سفارشی درز های لباس دوبار دوخته میشوند که این امر باعث افزایش مقاومت و دوام بیشتر لباس در دوخت سفارشی نسبت به دوخت معمولی میشود. به طور کلی کیفیت دوخت سفارشی به مراتب بالاتر و بادوام تر نسبت به دوخت معمولی میباشد.
جدول مقایسه انواع دوخت
تفاوت دوخت سفارشی و دوخت معمولی در تولید عبا
در تولید عبا به طور میانگین 2/5 متر تا 3 متر پارچه به کار میرود. در دوخت سفارشی یک لایه پارچه تترون در سِجاف عبا به کار رفته است که این امر باعث سنگینی بیشتر و در نتیجه ایستایی بهتر و شکیل تر عبا می شود، اما در دوخت معمولی، سِجاف عبا فاقد پارچه میباشد، لازم به ذکر است به طور کلی سِجاف عبا در دوخت سفارشی نسبت به دوخت معمولی پهن تر است.
نحوه دوخت عبا به این شکل است که اندازه آستین های عبا در دوخت سفارشی حداقل 70 سانتی متر و در دوخت معمولی حداقل اندازه آستین عبا 55 سانتی متر میباشد، همچنین سر آستین عبا در دوخت سفارشی دارای حلقه آستین میباشد اما در دوخت معمولی سر آستین ها فاقد حلقه آستین هستند.
عبا در دوخت معمولی دارای قیطان میباشد ولی در دوخت سفارشی عبا فاقد قیطان میباشد که این امر باعث سهولت در کوتاه کردن قد عبا در صورت نیاز میشود.
در پایان امیدوارم با توضیحات داده شده بخشی از مشکلات شمارا درباره نحوه دوخت لباس روحانیت حل کرده باشیم.